Здоровий спосіб життя – сьогодні вже не просто переконання – по суті, це можливість вижити у світі, де питання екології та безпеки навколишнього середовища стоять дуже гостро, а харчова промисловість розвивається у партнерстві з хімічною промисловістю. Саме тому люди спантеличені пошуком натуральних, екологічно чистих продуктів, які приносять користь організму і водночас доступні за ціною.

Продукція ізмаїльського рибопереробного підприємства торгової марки "Пан Р'бар" повною мірою відповідає цим важливим критеріям. По-перше, риба сама по собі є цінним джерелом білків та жирів, а деякі види її містять такі необхідні людині жирні кислоти Омега-3. По-друге, у процесі переробки риби та приготування салатів тут не використовують шкідливих для здоров'я барвників, набухачів та інших шкідливих добавок. Ну і, найголовніше, вся продукція від «Пан Рибар» відрізняються відмінним смаком та якістю, адже готують їх відповідно до вимог суворих стандартів.

Керівник підприємства Олексій Бондар – людина віруюча, і бути чесною по відношенню до своїх споживачів для неї – основоположний принцип. Чверть століття тому Олексій Петрович, який повернувся зі служби в Афганістані, вирішив влаштуватися в Ізмаїлі. Сам він родом із села Камишівка Ізмаїльського району, де його дід все життя ловив рибу. Онук же довго сидів на березі і чекав дідуся, а потім допомагав справлятися з уловом. І хоча, подорослішавши, він вивчився на токаря, ділом цим майже не займався. Заробляти починав будівництвом, а потім, на початку 1990-х, у нього виник інтерес до «рибного» бізнесу. Відразу торгував оселедцем та кількома на ізмаїльському ринку «Росинка», товар брав на місцевому рибзаводі.

Коли ж обороти зросли, почав подумувати про переробку. Створив коптильний цех, де рибу готували за старими рецептами з використанням тирси та соломи. Справа пішла, і за рік у Олексія Бондаря з'явилося тринадцять коптилок. Зупинятися на цьому було не можна, настав час розширювати виробництво. Так народилася ідея спорудження власних виробничих приміщень, і для реалізації її стали в нагоді будівельні навички, набуті в молодості.

Підприємство «Пан Рибар» – виробництво сімейне, у ньому нині задіяні майже всі члени сім'ї Олексія Петровича. А більшість колективу працює на заводі багато років. Із самого початку тут працює і найдосвідченіший технолог Ася Антонівна Годлевська, яка багато років до цього пропрацювала на Ізмаїльському рибзаводі. Це саме та людина, яка стоїть на варті якості продукції, що випускається.

– Наше підприємство не женеться за щомиті прибутком, – розповідає Олексій Петрович. – Нам важливо, щоб продукція була екологічно безпечною, корисною та смачною. До нас нерідко звертаються фірми, які виробляють хімічні добавки, що здешевлюють процес виробництва. Але ми рішуче відкидаємо їхні пропозиції. Нам немає сенсу використовувати шкідливі добавки, адже ми не виробляємо великих партій, які б місяцями стояли на складі або на полицях магазинів. Коли наші реалізатори повідомляють, що товар розпродано, ми готуємо свіжу партію.

Ізмаїльчанам та мешканцям придунайського регіону добре відома продукція торгової марки «Пан Р'бар»: у спеціалізованих магазинах «Рибний рай» завжди можна придбати в'ялену, копчену, солону, мариновану рибу, а також рибні пресерви, рибу у вакуумних упаковках, рибу гарячого копчення салатів, у тому числі з морепродуктами.

Новим етапом у розвитку підприємства стало самостійне виробництво риби, наразі питання сировини тут не стоїть, як це бувало раніше. Сьомий рік у своїх ставках «Пан Рибар» вирощує: білий амур, товстолобик, щука, короп, сом, судак, карась, лящ, окунь, кпасноперка. Однією з "фішок", зокрема, є виробництво щучої ікри. Тепер цей делікатес також можна придбати у торгових точках компанії. І, звичайно, у продажу завжди є свіжа риба, для збереження якої застосовується лід.

Здавалося б, у переліку товарів «Пан Рибар» вже сотні найменувань, але на підприємстві зупинятися на цьому не збираються, а постійно думають, чим би ще потішити покупця. Зараз, наприклад, розробляється технологія юшки у консервах. Тож слідкуйте за оновленнями асортименту – буде смачно!